sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Huonoja uutisia

Mistähän sitä aloittaisi. Meillähän on ollut hieman ongelmia ruuan suhteen, eli emme voi syödä ihan mitä vaan, koska Bobilla menee herkästi maha sekaisin ja tulee ihottumaa. Nyt sitten viime viikolla huomasin, että Bobilla hieman punoittaa kuono, mutta en kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota, koska se ei hangannut sitä mitenkään pahasti.
Sunnuntai 25.3.12 Ilalla.
Maanantaina 26.3 kävimme normaalisti aamupissalla ja sen jälkeen harjasin Bobin, koska meillä alkaa olla käsillä ihana karvanlähtö aika. Sitten huomasin, että kyynerpäissä on iho ihan punainen ja se hilseilee. Samoin kuono punoitti paljon enemmän kun sunnuntaina. Tarkastin sitten myös korvat ja niissä oli vähä töhnää, mutta sain kaiken putsattua helposti pois eikä kumpikaan korva ollut onneksi mitenkään pahasti punainen. Myös tassuja kutittaa..

Tiistaina 27.3 Kuono punoittaa entistä enemmän ja laitoimme Bobille tossut jalkaan jottei se nuolisi ainakaan niitä auki.

Keskiviikko 28.3 Aamulla kun herättiin Bobin kuono näytti tältä:
Tarkastimpa sitten koko koiran läpi ja huomasin että myös maha on hieman punoittava. Harjasin Bobin taas ja leikkasin myös tassukarvat lyhyeksi. Putsattiin taas haavoja niinkuin ennenkin.
Illalla Bobi nukkui tapansa mukaan kyljellään lattialla ja kun se nousi siitä ylös huomasin, että lattia on ihan veressä. Oikean puoleinen korvanlehti oli sitten auennut.. Tässä vaiheessa sitten kaivoin kaapista kaulurin, jonka onneksi olin säilyttänyt!

Torstai 29.3 Aamulla huomasin, että molemmat korvanlehdet oli auki. Ja heti aamulla aloin sitten soittamaan eläinlääkäriin. Sainkin ajan klo 13.30, mutta itse en kerennyt mukaan koska olin iltavuorossa töissä. Ennenkuin lähdin töihin huomasin Bobin oikeassa kainalossa pahkuran, jonka se ilmeisesti oli saanut rapsutettua sinne..

Lääkärissä sitten selvisi aiemman sairastelun ja tämän hetkisten oireiden perusteella, että Bobilla on hyvin todennäköisesti autoimmuunisairaus, Pemphigus niminen ihosairaus. Saadaan varmuus diagnoosiin kun käymme otattamassa ihosta koepalat ja ne käyn heti ottamassa kun palkkapäivä koittaa. (Vahingosta viisastuneena taidan oikeasti avata sen säästötilin ja säästän sinne rahaa just näitä eläinlääkärikeikkoja varten, ei ole mitään halpaa lystiä. Onneksi sentään otettiin Bobille vakuutus viime kesänä!) 
Nyt Bobi syö antibioottia ja kortisoonia. Antibioottia menee 1½ annosta x 2 päivässä ja kortisoonia aamuisin 1 tabletti. Jos oikein ymmärsin niin annos on nyt melko iso. Syömme tätä kortisoonia ensin 10 päivää ja jos lääke alkaa purra niin sitten madallamme annosta, jos suunta ei ole mennyt parempaan niin sitten vaihdamme lääkettä. Korvista ja tassuista ei löytynyt hiivaa tms..jotain hyvää!

29.3.12 Aamu

29.3.12 Ilta 
Perjantai 30.3 Bobin syömillä lääkeillä on tietysti myös haittavaikutuksia. Lisääntynyt ruokahalu, joka nyt ei muuten poikkea normaalista koska tää meiän poitsu on aika kova muutenkin syömään. Mutta sitten Bobi juo tosi tosi tosi paljon ja voitte kuvitella miten paljon meiltä sitten tulee pissaa. Bobi herätti miut myös yöllä, koska oli niin kova jano ja eihän hän voi tuon kaulurin kanssa oikein juoda. Pissalla ei ole öisin tarvinnut käydä.
30.3 Aamulla

30.3 Illalla

30.3 Illalla
Niinkuin kuvista näkyy niin kuonoon on tullut yön aikana rupi! Se ainakin suojaa sitä hieman. Eikä korvatkaan ole vuotanut verta. Ja jos jotain positiivista voi sanoa niin Bobi suostuu ottamaan lääkkeet ilman mitään ongelmia. Muistelin vain, kun joskus yritimme ottaa tabletti muodossa olevan matolääkkeen niin aina s e sylkäistiin pihalle..heh..

Lauantai 31.3
31.3 Ilta
Aamulla nenä näytti lähes samalta kuin perjantai iltana. Lauantiana oltiin ihan pieni hetki ilman kauluria, koska sen näkee ihan selvästi ettei Bobi viihdy sen kanssa..mutta sitten se peijakas kerkesikin hieman hangata tota nenää mattoon ja rupi rupesi repsottamaan ja eikun kauluri kaulaan. Nyt ollaan sitten ilman sitä ja otetaan se pois silloin ku juodaan ja syödään.
Bobista huomaa myös sen, että se nauttii suunnattomasti kun otetaan kauluri pois ja mennään ulos.. yritänkin viettää Bobin kanssa paljon aikaa pihalla.

Nyt sitten soitan maanantaina lääkärille ja päivittelen kuulumiset. Sovitaan varmaan kontrollikäynti siinä samalla. Ja sitten varaan sen koepalojen ottopäivän jotta päästään pois tästä epävarmuudesta..
Oon tässä vaan miettinyt, että oonko aiheuttanut tän jotenkin itse vai mistä johtuu.. Toki järki sanoo, että jos se on nyt varmuudella tuo autoimmuunisairaus niin se on piileskellyt Bobilla aina (?) ja oireillut allergiana aina välillä ja nyt se sitten jostain syystä puhkesi. Mutta miksi se puhkesi ja mikä sen puhkaisi...miun pää räjähtää oikeasti kun mietin näitä, olisko sen voinut estää? 

Päivittelen tämän päivän kuulumiset illemmalla..sen verran voin sanoa, että kutinaa riittää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)